www.jopa.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Naturbadekar Naturbadekar

Naturbadekar

Email Udskriv PDF

Brændeopvarmet udført i 40 mm sibirisk lærk.
Ovn i rustfrit stål med 2 meter skorstensrør og gnistfanger, sikker skillevæg, bænk, tøndebånd, trappe og bar elementer.

Vores naturbadekar eller HOT TUB er produceret af langsomt voksende sibirisk lærk samlet med rustfrie bånd. Den billige opvarmningsform betyder, at man varmer vandet op til 35 - 38 grader hver gang, man bruger sit udendørs badekar. Det er om vinteren, at naturbadekarret virkelig kommer til sin ret. Kontrasten mellem det varme vand og den kølige luft gør badet til noget særligt helsebringende.

Derfor kan De også betragte vores badekar som et helsebadekar. Et varmt bad påvirker kroppen således man føler velvære, leddene aflastes og musklerne slapper mere af og blodet strømmer lettere rundt i kroppen. Derudover skal man jo ikke glemme det sociale samvær, at badet kan være familiens afstressende samlingssted i haven eller sommerhuset.

BADEKARRET

Vi har valgt at fremstille vores naturbadekar af langsomt voksende kernetræ fra sibirisk lærk som indeholder naturens egne træolier mod råd og svamp, der også forebygger at træet flosser. Sibirisk lærk har i mange århundreder været anvendt inden for bådebyggeri og bliver benhårdt under vand.

Den første gang man fylder vand i naturbadekarret kan der være lækager. Naturbadekarret tætner dog hurtigt, inden for nogle dage. Når karret er blevet tæt, du til enhver tid lade ca. 5 cm vand være på bunden. I vinterperioden hvor der er risiko for at vandet fryser bør der ikke stå vand i badekarret. Vi anbefaler at naturbadekarret en gang årligt tømmes helt for vand, tørres og eventuelt behandles udvendigt med træolie for at bevare spændstigheden i træet.

Badekarret kan placeres direkte på jorden, med fast stabil grund, eller der støbes et fundament. Det anbefales at der lægges et 15-20 cm tykt lag med grus eller småsten rundt omkring naturbadekarret.

 

OVNEN I NATURBADEKARRET

Inden optænding skal vandstanden kontrolleres i vores naturbadekar, således det ikke overskrider de mål der er angivet på tegningen.

 

Dog skal der altid være minimum 25 cm vand i karret inden optændingen i ovnen påbegyndes. Man starter optændingen med små stykker TØRT brænde, eventuelt ved hjælp af lidt tændvæske eller optændingsblokke som vi anbefaler. Sørg altid for kun at anvende tørt brænde, da der ingen grund er til, at danne sodpartikler som kun forurener miljøet. Det skal jo gerne være en dejlig oplevelse samtidig med man skåner miljøet.

Luftgennemstrømningen i ovnen reguleres ved hjælp af låget. Temperaturen i vandet må ikke blive overophedet. Der anbefales en temperatur på ca. 37 grader.
Opvarmnings tid afhænger af badekarrets størrelse.

 

Tilbehør:
Trælåg – dkk 1150,- incl. moms
Levering til brofaste forbindelser i Danmark – dkk. 1750,- incl. moms

VANDET

Det anbefales at vandet udskiftes efter hvert brug. I vinterhalvåret, når temperaturen er lav, kan man benytte det samme vand 2 gange i løbet af en uge. For at sikre at vandet er fri for bakterier, skal man tilsætte klor 7 gram chokklor pr. person som skal bade, en time før badning. For at forebygge algevækst, bør det tilsættes 1 dl. algemiddel en gang om ugen.

Vælger man i stedet at skifte vand mellem hvert bad, anbefaler vi at rengøre naturbadekarret med lidt klorin for at fjerne eventuelle bakterier.

Har du adgang til saltvand, kan dette anbefales som alternativ behandling af det indvendige af karret. Saltvand har de egenskaber som skal til for at forhindre at træværket rådner.

Saltvand kan også anbefales til folk med hudproblemer, da saltvand tilfører huden vigtige helsevirkende mineraler og sporstoffer hvis der anvendes sydesalt.

Aftapning af vandet sker gennem afløbet i bunden af karret, som i et almindeligt badekar og vandet ledes via et afløbsrør bort fra karret.

SIKKERHED OMKRING NATURBADEKARRET

1. Du bør være opmærksom på at du er ansvarlig for at sikre naturbadekarret imod at børn og dyr kan falde ned i badet.

Vi tilbyder et trælåg til naturbadekarret, men på specialbestilling.

2. Bad ikke i vand der er varmere end 40 graders celsius og vær opmærksom på faren for drukneulykker og dæk altid naturbadekarret til når det ikke anvendes.

3. Rør i vandet under opvarmningen som giver en bedre cirkulation og forkorter opvarmnings tiden.

4. Tøm aldrig badekarret før ovnen er brændt ud.

5. Løsn eller fjern aldrig ovnen før den er brændt ud.